Szeretek zenét hallgatni, de nem vagyok az az ember aki eredeti CD-ket vásárolna. Ennek oka egyszerű, egy szlovákiai átlagember fizetéséhez képest drágák. Nagyon drágák. Ennek ellenére van itthon talán négy eredeti CD-m, amelyeknek egy részét koncerteken vettem megfizethető áron. Ezekhez ma érkezett meg a Royal Mail lenyomatával (igen, úgy néz ki, hogy Angolroszágban a pecsétet már felváltotta a lézernyomtató) egy boríték, benne dupla CD az ez év júniusi pozsonyi Depeche Mode koncert felvételével. Húsz fontba fájt, és tízért már le is tölthettem volna, de végül úgy döntöttem, hogy megveszem megfogható koncertlemezt. Nem tudni, hogy valaha még lesz-e szerencsém eljutni Depeche Mode koncertre és inkább legyen róla egy emlékem.
Ha pedig megvan a CD nincs akadálya annak, hogy meglegyen digitális formátumban, ráadásul így nem kell valami tömörített MP3-mal szenvednem, amelyen még DRM védelem is lehet, hanem egyszerűen számomra ideális minőségben és formátumban (FLAC) bejátszom a PC-be. Első lehallgatás után ezt meg is tettem, a második körben már a CD-ROM búgása nélkül hallgatom a koncertet.
Nagyon jó így utólag visszaemlékezni. Ha összejönnek majd a tervek, akkor majd ennek a felvételnek az alapjaira készítünk pár emberkével egy amatőr felvételekből álló koncertvideót is. Az általam készített egyik videóval már próbáltam összevetni a lemezt és boldogan konstatálhatom, hogy egyezik, tényleg a pozsonyi koncert felvételei.

3 hozzászólás “Depeche Mode – Tour of the Universe koncertlemez”
  1. zombie szerint:

    szia! esetleg lenne kedved feltölteni valahová? 🙂

  2. e1 szerint:

    Szerinted? 🙂

  3. zombie szerint:

    majd linkeld be! 🙂

  4.  
Itt és most! A vélemény szent, a hozzászólás szabad!