Nemrég frissítettem az otthon gépemen a Skype-ot az aktuális, 5.3-as verzióra és arra jöttem rá, hogy gondok vannak vele, nem lehet elindítani, hibazüenettel bezáródik. Próbálgattam újratelepíteni, kikapcsolni az antivírust, és sok minden más trükköt is bevetettem és kezdtem is már lassan feladni a dolgot azzal, hogy újra fel kell telepítenem a teljes rendszert amely amúgy ezidáig gond nélkül működött. Erre a következtetésre azért is jutottam, mert a Skype 5.3-as verziója gond nélkül működik a szolgálati számítógépemen, amelyen Windows XP van telepítve.
De tegnap este eszembe jutott valami, mi hogyha a probléma onnan ered, hogy az azóta többszöri frissítésen átesett Skype továbbra is a tavaly februárban beállított kompatibilitás üzemmódban fut és az okozza a problémát. Ezt anno azért állítottam be, mert idegesített, hogy a Skype, mint alkalmazás nem volt eltüntethető a tálcáról Windows 7 alatt, és engem idegesített, hogy állandóan ott van, még hogyha nem is használom.

És igazam lett, amint kikapcsoltam a kompatibilitás üzemmódot, a Skype rögtön elindult és be is tudtam jelentkezni, csak éppen megint ott voltam, ahol 2010. februárjában, nem tudtam azt a szerencsétlen alkalmazást eltüntetni a tálcáról. Természetesen azonnal átnéztem a Skype összes beállítását, de úgy néz ki, hogy továbbra sem hajlandóak olyan opciót támogatni, hogy a Skype ne virítson egész nap a Windows 7 felhasználók tálcáján.

Ez után nem maradt más, elkezdtem a Skype öregebb verziói után kutatni és sorban próbálgatni őket, amíg végül az 5.1.0.112-es verzió az, amely hajlandó volt a kompatibilitás üzemmódos trükköt használva működni. Úgy néz ki, hogy most már ezt fog kellenem használnom, egészen addig amíg a Microsoftnál (nemrég megvették a Skype-ot nagyon sok dollárkáért) valakinek nem jön meg az esze, és lehetővé teszik az újabb verzióknál is a Windows Vista Service Pack 2 kompatibilitású üzemmódos trükk használatával eltüntetni az alkalmazást a tálcáról, vagy esetleg alapból lesz opció a beállítások között amivel ezt állítani lehetne. Azaz öreg Skype mindörökre, avagy lassacskán migrálunk Google Talk-ra…

Az 5.1.0.112-es verziót, itt, vagy itt lehet letölteni.

2 hozzászólás “Skype 5.3 probélma”
 1. Evo szerint:

  Egy fórumról:

  “Na megvan a megoldás.

  Eszközök->Beállítások->Haladó Beállítások és itt ki kell venni a pipát a “Bejelentkezett állapotban Skype-ikon a jobb alsó sarokban” elől. Ekkor az ablak bezárásra eltűnik a tálcáról de fut tovább.

  Finwe”

 2. Anett szerint:

  Szia!

  Nekem 2 napja jött elő hasonló probléma a skype-nál. Feljött az ablak, de se a felhasználói név se a jelszó sáv nem jelent meg. Nem tudok vele semmit kezdeni! Már leszedtem a gépről,újra telepítettem, vagyis próbáltam de egy 2738-as hibakódot ír ki. Azt olvastam, hogy az a megoldás ha kiveszem a kompatibilitási jelzőt, vagy vmi ilyesmi. Ez hol és hogyan tudom megtenni? Vagy tudtok más lehetséges megoldást a problémára? Egy 4-es verziót felraktam,de ott meg nem működik a kamera funkció vmiért… Légyszi segítsetek!

  Köszönettel:
  Anett

 3.  
Itt és most! A vélemény szent, a hozzászólás szabad!