Ez is ritkaság, hogy kimondottan csak Canonról posztolok, de ráakadtam a neten egy videóra, amely Canon EOS 5D Mark II fényképezőgéppel készült. Meg kell hagyni, hogy nagyon jó, ráadásul a fényképezőgép optikája kombinálva a HD felbontással érezhetően egész más kategóriába juttatja a filmezést. Még működne az a fránya autofókusz és máris vennék egy ilyen gépet. Addigis nincs más hátra, mint a jó ötletek is vágások sok utómunkával. 🙂
Nézzétek itt! Így készült.

U.i.: Nézzétek meg a felszerelést is! Gondolom többésgünknek még hiánzyik belőle ez-az, mint pl. a giromotorokkal stabilizálst állványok és hasonló csecseségek.

7 hozzászólás “Reverie – Canon EOS 5D Mark II videó”
 1. egy álom szerint:

  Nagyon sok lehetőséget látok ebben…
  Én csak tátott szájjal bambultam mit lehet kihozni ebből a gépből…
  Úristen mennyi obit használt fel ehhez a videóhoz, nekem tudásban elég lenne egy nikon d90 is. De mivel canonra kezdtem el építkezni meg kell várjam, h az olcsóbb kategóriákban is megjelenjen a videó felvétel..:(

 2. e1 szerint:

  Azért egy dolgot le kell szögezni, egy egész stábja volt, fénytechnika, stb. és így sem egy este alatt készült el a videó. Neked egy ilyen egymagadnak több hetes munka volna és akkor sem biztos, hogy mindent realizálni tudnál, mer bojektíveken kívül sok speciális felszerelést is használtak pl. a kmaerák rögzítésére. Természetesen a videó jó, és szuper dolgokat lehet majd vele művelni, ha lesz kedved, de szerintem az igazi boom akkor lesz, ha lehet majd vele fókuszálni is. 🙂

 3. egy álom ez a gép szerint:

  … videózás közben nincs fókusz? vagy manuális van?

 4. e1 szerint:

  Manuális természetesen van. 🙂

 5. e1 szerint:

  Egy érdekes link. U2 koncert erkjéjen. Egy épületből szemben két Canon 5D MarkII-es rögzítette. Az egyik 500/4-es teleobjektívvel a videót, a másik pedig egy “kis” 600-assal állóképet.

 6. pentax szerint:

  Szia! Régen találkoztunk. Szerintem történt végre valami Canonéknál ( megráncigálták az oroszlán bajuszát 🙂 Itt a 7D. Még a “legelvetemültebb” nikonos ismerőseim is elismerően nyilatkoztak az érzékenység/felbontás/zaj/dinamika jellemzőkről “ilyen jó gép még nem volt a kezemben”. Ha átszámolom akkor a 3D kb. 45mpixel lesz hasonló tulajdonságokkal(?). 1600ASA-n szinte semmi zaj (zajcsökkentés nélkül!)üdv.

 7. e1 szerint:

  Amikor először láttam papíron, azt mondtam, hogy ez ütős lesz, de miután láttam az első képeket, teszteket, majd a felhasználók visszajelzését, csak annyit mondok, hogy megint egy szar gép. Hibalistája talán hosszabb, mint az 1Ds MarkIII esetében volt a képminőség pedig csak akkor jó, ha méregdrága objektíveket használsz, nem beszélve arról, hogy már az ISO100 is képzajos. Egyszerűen nem értem, hogy lehet ISO100-on zajos-maszatos a kép. Szóval számomra elég nagy csalódás ez a gép, pedig nem ártana már valami ami rákényszerítené Nikonékat egy kis fejlesztésre.
  Az egyedüli dolog ami tetszik ezen a gépen az a 1.0x nagyítású kereső és annak a 100%-os lefedettsége, illetve a videó. Sajnos mint fényképezőgép nem győzött meg.
  A 3D-s szöveget nem értem. Az még egye egyelőre nem létező gép.
  Ami pedig a zajcsökkentést illeti: térdeljen kukoricán aki nem látja a zajcsökkentést!

  U.i.: Amúgy a kedvenc innovációim a 7D-nél a következők: “Aero-dynamic body design, metallic shutter sound”. Ezért akár a D700-tól is megválok. :-))))

 8.  
Itt és most! A vélemény szent, a hozzászólás szabad!