Régebben már olvashattátok az alábbi posztot. Sokáig filóztam, sokáig  nem tudtam mi legyen, majd meggondoltam magam, majd megint filóztam, most pedig döntöttem, eladom. Az ok egyszerű, nincs meló és a monitorom (és miatta lassacskán a szemem) is kezdi felmondani a szolgálatot, szóval zseton kell. Ráadásul az 50-est azóta sem használtam, talán csak 2x. Nincs értelme a pénzt benne tartanom, újból megtekinthető, kipróbálható, eladó. Elképzelésem az árról 250 európai pénz, de gyors eladás esetén ez alku tárgya lehet. Információként megemlítem, a jelenleg kapható AF-S 50mm/F1.4 G kiskereskedési ára 378€. Szintén lehetséges csere LCD monitorra (minimum 24″, 1920×1200, DVI). Az ajánlatokat fogadom itt, mailben (e1 kukac e1 pont eská), vagy a telepátiát leszámítva bármilyen más kommunikációs csatornán keresztül (aki ismer, tudja merre vagyok elérhető 🙂 ).

[update]

Elkelt. 🙁

Gondoltam egyet és úgy néz ki, hogy eladom a Nikkor AF 50mm/F1.4 D objektívemet (dobozostul). 🙁 Most kb. 2 éves, de olyan, mint az új, egyedül a lencsevédőről van a Nikon felirat kicsit jobban lekopva, mert mindig a zsebemben hordtam. Amúgy az objektívet keveset használtam és nagyon meg vagyok vele elégedve, de amióta megvan az 35/2-es, azóta csak feleslegesen cipelem magammal mindenhová, dolga nem igen van azóta. Portrék fotózására nagyon alkalmas, de utoljára ezt megoldottam a 35 milliméteres tesóval is és inkább valami hosszabb fókusztávolságú portréobjektív felé kacsingatok. Amúgy érdemes tudni, hogy az 50/1.4-es az 50/1.8-assal ellentétben nagyon éles nyitott blendénél is, amit egy régebben csinált összehasonlító teszt igazolt is. Érdemes tudni még azt is, hogy az 1.8-assal ellentétben nagyon szép a bokehe is, ami portréknál egy fontos szempont.
Filmes, illetve FX gépen még nem próbáltam, de azokon is gond nélkül használható ez az objektív, és nem véletlenül volt évtizedeken keresztül ez a legtöbbet használt lencse a gépeken. Az eladás oka amint már feljebb írtam az, hogy nem használom, másrészt pedig az, hogy kacsingatok egy Nikkor AF 85/1.8 D felé is.

Nikkor AF 50mm f/1.4D

Nikkor AF 50mm f/1.4D

Nikkor AF 50mm f/1.4D

És az ára? Ha valaki elviszi vasárnapig, akkor fájó szívvel, de hajlandó vagyok megválni tőle 6900 koronáért, később 7800 Sk. Információként megemlítem, hogy újonnan 10.490 Sk.

Itt pár link képekre, amit én fotóztam vele:

Orange Mustang
Ivetka
Deja Vu – Kotiers András
Hoya Pro1 CPL
Trrr…

A pbase.com-on pedig sok más kép ezzel az objektívvel.

U.i.: Filózok a Nikon D70 eladásán is, ha sikerülne szereznem jó áron használt Nikon D200-ast.

39 hozzászólás “Nikkor AF 50/1.4 D (ismét) eladó”
 1. e1 szerint:

  Amúgy az utolsó képen szépen látszik, hogy mennyire “fényerős” a cucc. 🙂

 2. g szerint:

  Huuudejo is ez. Csak most valahogy hatterbe szorultak a fotos programok, de ha meg mindig aktivan foglalkoznek vele akkor nagyon blokkolnam:)

 3. e1 szerint:

  Attól még megveheted, pl. papírnehezéknek, vagy mittudomén… 😀

 4. e1 szerint:

  Volt ma egy érdeklődő, próbált alkudni, de nem járt sikerrel. Hat lilával kezdte, azzal a megjegyzéssel, hogy eBay-en 297 dollárért kapható. A válaszom egy határozott nem volt, arról nem is beszélve, ha eBay-en keresztül rendel, akkor postaköltséggel, vámmal és adóval jelenlegi deviza árfolyam mellett 8500 korona körül végez + várhat idegeskedhet kb. 2 hétig, hogy ne tégláért kelljen bemenni a vámhivatalba.

 5. kM szerint:

  Hm… Ez nagyjából mennyi HUF? 70e?

 6. e1 szerint:

  Jelenlegi árfolyamon számítva kb. 64 ezer forint.

 7. kM szerint:

  (Most azon gondolkodom, hogy…)

 8. ferencke szerint:

  egy kérdés: mekkora ármérőjű filterek passzolnak rá?
  egyáltalán megvan még?
  ja, ez már kettő… sebaj

 9. e1 szerint:

  Szia, a filtergyűrű átmérője 52mm ami jó az alacsony ár miatt, ráadásul digitális vázon halmozottan is használtaod őket. Az objektív még megvan, de jelenleg már hárman filóznak rajta. 🙂

 10. e1 szerint:

  Még mindig eladó… 🙂

 11. Tichy Béla szerint:

  Helló!

  Megvan még az objektív?

 12. e1 szerint:

  Szia, megvan még, de úgy néz ki, hogy meg is marad. Nőtt kicsit a család (Nikon F100), ezért úgy döntöttem, hogy nem adom el. Köszönöm az érdeklődést.

 13. Tichy Béla szerint:

  Ok! Köszi a választ! Szép fényeket, örömöt és sok szép képet hozzá!

 14. kobak szerint:

  Pár hete léptem meg a d70s ->használt d200 lépést, s azóta két lépéssel a föld felett járok. 🙂

  Az obi megtartása jó döntés volt szerintem. Ahogy Te is dícsérted, nagyon jó objektív, s ilyen áron, ilyen szeretett példányt késobb már nem biztos, hogy be tudsz szerezni.

 15. kobak szerint:

  Ja, az F100-ról írj majd! Nagyon kiváncsi vagyok a tapasztalataidra.

 16. e1 szerint:

  Az 50/1.4 tényleg jó obejktív, de az F100-assal is valamiért szívesebben használom az 35/2-est. 🙂 Persze az 50-est is néha felteszem, de mégsem olyan gyakran.

  Ami az F100-ast illeti, némi tapasztalat már meg van írva itt: Nikon F100 felavatva.

 17. kobak szerint:

  A fenti linken néztem, de az 404 volt.

 18. e1 szerint:

  Á, megvan a bibi a linkkel. Megpróbálom orvolni. 🙂
  Addig az “F100“-ra rákeresve találsz bejegyzéseket.

 19. e1 szerint:

  Hiba orvosolva, működik a link: Nikon F100.

 20. Láma szerint:

  Üdv!
  Szerinted lehet kimutatható különbség egy 1986-91ig gyártott ‘első generációs’ 1.4/50-es, és az 1995óta gyártott ‘legújabb’ modell között? (a korán kívül)

  http://www.photosynthesis.co.nz/nikon/lenses.html

  köszönömválaszod!

 21. e1 szerint:

  Hát mindenképpen van különbség abban, hogy a legújabb model D betűs, ami azt jelenti, hogy az objektív leadja a gépváznak az információt arról, hogy milyen távolságra van beélesítve. Ezt az információ szélsőséges körülméyek esetében hasznos a vaku számára, mert tudja, hogy kb. mekkorát kell lőnie és nem lő túl, stb. De mondom, ez extrém esetekben van. Ami az optikai tulajdonságokat illeti, nem tudok konkrétan válaszolni, de mivel volt még egy köztes modell 1991 és 1995 között, valószinű, hogy az új modelleken javítottak valamit. Ha találok valami konrét infót, megírom.

 22. Gábor szerint:

  hello, érdekelne az 50mm-es f/1,4es nikkor objektíved, még eladó? előre is köszönöm a választ! Gábor!

 23. e1 szerint:

  Amint azt már feljebb írtam, végül nem adom el, merthogy az F100-ashoz és D700-ashoz jól jön ez a játkszer. 🙂

 24. Láma szerint:

  off…

  úgy gondoltam nem rondítok oda az F6-os bejegyzés alá. nem mintha terveztem volna egy F6 vásárlását, de sajnálom h a nikon kivonul a filmes fotózásból…

  más:
  Kb 2hete végre megjött a Nikkor 50mm f/1.4 AF-D obim. De már az első tesztképek készítésekor észrevettem hogy 1/3-2/3 EV-vel túlexponálja a képeket a d80-am. Más obikkal ezt még nem észleltem. Jó, persze expo-korrekcióval lehet ezt orvosolni,…csak érdekel hogy ez megszokott jelenség e? vagy hallottál e/tapasztaltál e ilyesmit?

  más:
  Találtam egy eladó “Sigma Zoom 15-30mm F3.5-4.5 EX Aspherical DG DF” névre hallgató nagylátót, aminél ugyan a “Sigma” név aggasztó egy kicsit, de a kb 120euros ár már annál inkább csábító lehet, hiszen az új ára kb 450euro, használtan pedig 285euro körül láttam…Erősen elgondolkoztam az ajánlat és az ilyen objektívvel készült képek láttán…

  érdekelne hogy hallottál e már az obiról, és hogy egyáltalán mit gondolsz

  köszi! üdv: Attila

 25. e1 szerint:

  Gratulálok a vételhez. Ami a túlexponálást illeti, nem észleteltem ilyesmit. Minden blendén csinálja, vagy csak ha teljesen nyitva a rekesz? Esetleg csak vaku használatkor jelentkezik a gond? Ha ez a jelenség konstans, akkor a következő dolgok jutnak eszembe
  1. Jól rá van téve az objektív a gépre, mármint bekattanásig?
  2. A rekeszt állító bütyök rendben van, nem nehéz a mozgatása, nincs beragadva kicsit, vagy letörve/meghajolva?
  3. Nincs a lamellákon olaj, vagy más kenőanyag amitől azok nehezebben járnak és rekeszlnek eléggé?
  4. Nem állítottad át véletlenül a fénymérés módját. Nekem ilyesmi akkor volt, amikor Matrix fénymérésről (ezt használom majdnem mindig) átállítottam pontmérésre és elfeledkeztem róla.

 26. bandipapa szerint:

  off:

  Láma: de azt ugye tudod, hogy ezek filmessel készültek. Nekem egyébként van egy ilyen obim, szeretem

  bocs az offért: bandipapa

 27. Láma szerint:

  Helo!

  Bandipapa – Mik készültek filmessel?

  …én is nagyon szeretem 🙂

 28. bandipapa szerint:

  egyre off-abb:

  Láma: bocs, ja a 15-30-ról beszéltem, meg a mintaképekről

  csüssz

 29. Láma szerint:

  legesleg-off-abb

  tudom hogy filmessel :)…elsősorban én is azzal használnám /használtam volna

  e1: szerintem Bandipapa sem sértődne meg ha ezeket a kommenteket kitörölnéd majd 🙂 …nem akarunk mi idepiszkítani a a Nikkor 50/1.4 alá!

 30. bandipapa szerint:

  über off

  cseppet sem, sőt már a második üzenetemen is gondolkodtam, beírjam-e.
  egyébként kipróbálhatod a 15-30-at ha gondolod, bár most kicsit beteg
  uff

 31. Láma szerint:

  bandipapa

  csakhogy ne rondítsunk többet ide…

  címem: mileati@hotmail.com

  hogy érted hogy kipróbálhatom? hogy érted hogy kicsit beteg? 🙂

 32. e1 szerint:

  Amíg nem anyázzátok egymást, mint nemrégiben két tag (23 hozzászólásukat távolítottam el ezért :D), addig nyugodtan írhattok ide. Objektívek és fényképezőgépek a téma, ami nálam semmiképpen sem off. Szóval csak tessék, csak tessék! 🙂

 33. Erdősi J. szerint:

  Szerintem tartsd meg. A 85/1.8 autófókusza sokkal lassúbb, szerintem csalódni fogsz benne. A nemzetközi tesztek is ezt támasztják alá.
  A 85/1.8 műtermi portrézáshoz kiválló, “szabadtatéri” használatban már nem annyira.

 34. e1 szerint:

  Hát, pedig a múlt héten pont azon kezdtem el megint filózni, hogyt mégis eladnám az 50-est. Az az igazság, hogy gyakorlatilag mindenhez a 35-öst használom. Akárhányszor kimegyek valahova fotózni, az a vége, hogy még a filmesen is kicserélem az objektívet (azon van alapból az 50/1.4). Ami viszont tény, portrézásra azért jobb az 50-es, de csak akkor ha kimondottan az a cél, hogy portrét készítek egy darab emberről, ami ritkán van. Ekkor is általában hamarabb nyúlok a teleobjektívhez (80-200/2.8), szóval dilemma. Viszont a 85/1.8-as vétele sem tűnik most okos ötletenek. Tudom, hogy élességben verhetetlen, de amint az feljebb írtam, nagyon keveset fotózok portrékat, szóval felesleges volna ebbe fektetnem a pénzem (ami nincs is).

  U.i.: D700-on a lassúbb AF nem nagyon izgatna. Ráadásul ha úgy van beállítva az objektív, hogy lassúbb legyen, annak az az oka, hogy pontosabb lehessen, ami végsősoron előny ilyen kis mélységélességnél.

 35. e1 szerint:

  Másfél hónapja filóztam, most már döntöttem, ELADOM.
  Sajnálok megválni tőle, de a táskámban csak egy felesleges teher, egyszerűen nem használom. A másik dolog az, hogy betegeskedik a monitorom és sajnos le kell cserélnem, mert szétfolyik a szemem előtte. Kell valami megbízhatóbb LCD.
  Az objektív ára álku tárgya, de ha kapnák érte 250 eurót, annak nagyon örülnék (a jelenleg kapható 50-es ára 378€). Természetesen kipróbálható a cucc, illetve lehetséges csere LCD monitorra. Minimáis paraméterek 24″ méret, 1920×1200 képpontos felbontás, DVI bemenet.

 36. kleem andarsen szerint:

  Valakit érdekel egy nikkor 85mm f/1.8 af objektív? Válaszokat a fent látható email címre várok…

 37. kleem andarsen szerint:

  ha még sem látható akkor “kleemandarsen@gmail.com”

 38. Szabolcs szerint:

  Hello!

  Az 50/1.4 bizony mutatja a jelenséget, felteszed egymás után az 1.8-at majd az 1.4-et és tapasztalható, hogy túlexponálja a képet…pl profi gépvázak (pl F4) pentaprizmájában található fénymérő-kompenzázió, amely épp ezt hivatott orvosolni.

  Üdv!

 39. I loved аs mucһ as you’ll receive carried оut rіght herе.
  The sketch iѕ tasteful, yоur authored material stylish.

  nonetһeless, yoᥙ command gett ɡot ɑn impatience оѵeг thаt yoou wіsh be delivering thе follоwing.
  nwell unquestionably сome morе foгmerly аgain ѕince eҳactly the
  ѕame nearly verү often inside case уou shield this hike.

  My webb blog Тренд вести на социјалните мрежи денес

 40.  
Itt és most! A vélemény szent, a hozzászólás szabad!