Idáig dícsértem az Orange Fibernetet, de nagyon kezd átbillenni a mérleg anyázásba. Az ok egyszerű, megint nem műküdik a net. Azaz működik, de nem mennek a külföldi oldalak, csak néhány szlovákiai oldal működik, plusz azok amelyek amelyek a saját szerverről futnak (mint pl. ez az oldal is). Idegesítő, főleg ha nappal van ilyen gond. Tisztában vagyok vele, hogy időnként vannak kiesések, de utóbbai időben ez nem az első, nem beszélve arról, hogy az éjszaka is már gondjaim voltak a Quake Live játszása közben, amikor időnként Connection interrupted feliratok szakították meg a játszást néhány percenként 10-20 másodpercre. Először azt hittem, hogy a Quake a ludas, mert elvégre ping probléma nem volt, de úgy néz ki, hogy ez volt az előszele a mai szolgáltatáskiesésnek. Azt, hogy valami komoly gond van narancséknál a SIX MRTG grafikonjai is igazolják, amely szerint az Orange mai adatforgalma jelentősen alacsonyabb, mint más napokon.

Látszik, hogy a forgalom a szokásosnak majdnem a felére csökkent

Látszik, hogy a forgalom a szokásosnak majdnem a felére csökkent

Ezek után nem tudom mi tévő legyek, mert éppen nemrég kezdtem el tervezgetni, hogy a szervert véglegesen itthon hagynám, azzal, hogy 50/50Mbps vonalon futna. Ezek utén erősen meggondolandó, hogy kellene egy backup vonal is, ami természetesen megint pénzbe kerül. Meglátom mi lesz, remélem kapok magyarázatot arra, hogy miért nem ment az internet.

[update]

Közben visszahívtak Orangeból, és megerősítették, hogy a nemzetközi kapcsolatukkal van gond és az összes kliensüket érinti. Köszönöm, de erre rájöttem magam is, ezért kár volt a telefont emelni, inkább arra kellene koncentrálni, hogy képesek legyenek fogadni a bejövő hívásokat, mert én azonnal hívtam és már így is át lettem irányítva a 939-es vonalról a 905-ös operátoraira (gondolom pont a sok bejövő hívás miatt).

[update2]

Délutánra megint működött a nemzetközi kapcsolat. Állítólag a France Telecomnál volt a gond és jelenleg a GTS-en keresztül megy a nemzetközi adatforgalom. Ha így van, akkor elég gyorsan sikerült reagálniuk és megoldaniuk a dolgot. Remélem ezentúl lesz egy jobb backup tervük is a hasonló esetekre.

Itt és most! A vélemény szent, a hozzászólás szabad!