Nikon D700 egronómiaMúlt hétvégén voltam egy esküvőt fotózni, ahol gyakorlatilag 12 órán keresztül majdnem egész idő alatt kezemben volt a fényképezőgép portré markolattal, vakuval, ahogy illik (2-2,5 kg). Azt hiszem az esküvő és minden körülötte rendesen teljesen rendben volt, viszont éjfél után arra lettem figyelmes, hogy egy kicsit fáj az hüvelykujjam oldala és megkeményedett rajta a bőr. Konkrétan azon a helyen ahol a D700-as hátulján van egy az ergonómiát javító kis kiálló rész, ahol hüvelykujjal lehet “támasztani” a gépet. Mivelhogy majdnem egész idő alatt a kis 35/2-est használtam, amelyet olyan kicsi, hogy fotózás közben nem igen lehet alulról kitámasztani, gyakorlatilag egész idő alatt csak jobb kézzel tartottam a fényképezőgép súlyát. Tanulság nincs, egyszerűen el kell fogadni, hogy még a legjobb ergonómiájú fényképezőgépek is tudnak hosszú fotózás után kényelmetlenek lenni.

5 hozzászólás “Bőrkeményítő D700”
 1. Kelemen József szerint:

  Szia ! És mit tudott a d700 + 35/2 együtt ? Persze veled :). Kerülgetem , de nincs teszt alapom .

 2. e1 szerint:

  Magas ISO, kevés képzaj, fényerős objektív és mindez valódi 35 milliméteren. Szerintem nem kell magyaráznom, hogy mit tud, mindenki el tuja képzelni. 🙂

 3. Kelemen József szerint:

  Nem, nem csak unatkozom, kíváncsi vagyok 🙂 Ezen a téren most d700 at használok N 17-35 2.8 -al . Azért érdeklődtem mert ez fix nem mai gyerek , és nem minden jó fix jött be FF-en is .Pl 20/ 2.8 nak mennie keltett tőlem . Ehez a kedvező árhoz használható valódi minőség társul-e ? Vagy csak ahhoz képest ahogy mondani szokták.

 4. e1 szerint:

  Ami az élességet illeti, én meg vagyok elégedve vele. Főleg azért szeretem ezt az objektívet, mert kicsi és könnyű, szóval ha csak úgy megyek valahova, akkor nagyon praktikus és elfér az egész gép egy kis táskában.

 5.  
Itt és most! A vélemény szent, a hozzászólás szabad!