Megjelent ma egy jó kis bejegyzés a Belsőségen. Mielőtt folytatjátok ennek a bejegyzésnek az olvasást, olvassátok el azt, címe: Mobilunk nincs, slusszkulcs bezárva. Érdekes mi? Most mindenki képzelje el, hogy az egész sztori nálunk, Közép-Európában miként zajlott volna. 🙂 Itt van az én verzióm:

Ajtó becsuk, kulcs bennmarad. Bemegy vendéglő, vendéglős sehol. Vendéglős előkerül, kérni segítség tőle. Anyázás, segítség nuku, menj telefonbódé. Keres telefonbódé, megtalál fél óra alatt, de zsinór elvágva. Keres tovább, 1 óra múlva talál, de nincs telefonkönyv. Kérdezni embereket tudakozó, 10 perc múlva megmondani valaki. Hívni tudakozó, mondja telefonszám. Hívni kölcsönző, de kicsit kelleni várni. Mondani oké, küldjenek szerelő ember. Mondani nem tud, leghamarabb 4 óra múlva. Mondani neki oké, csak minél hamarabb küldeni. Megad koordináta. Visszamenni vendéglő, kérni étel-ital és wifi jelszó. Mondani ez étel nincs, ajánl másik, wifi jelszó nem adni, az csak főnöknek. Kérdezni főnök hol lenni, pincér mondani nem tudni. Eltelni 5 óra, szerelő nem jönni, ezért menni vissza telefon, hívni vissza kölcsönző. Kölcsönző mondja, ők nem tudni semmiről. Megint magyarázni minden elölről, de ember telefonban mondani küld ember 1 órán belül. Megnyugodni picit, menni vissza vendéglő, de már bezárva lenni. Várni kint. Elkezdeni víz potyogni égből, bújni kapualj. Egy óra 20 perc eltelni, menni megint telefon, hívni harmadszor kölcsönző. Ember kölcsönző mondani már úton szerelő, menni vissza autóhoz. Várni 30 perc, szerelő megérkezni ő mondani szerencse, hogy éppen 10 percnyire járni közelben amikor hívni őt. Nem érteni kölcsönző, sok durva szó mondani, de szerelő szerelni. Autó kinyit 1 óra alatt, ajtó tönkretesz, festék lepattanni, nem záródni rendesen. Szerelő kérni sok pénz szerelésért. Mondani szerelőnek fizetni kölcsönző. Szerelő vitatkozni ő nem dolgozni ingyen, hívni rendőr ha nem fizetni, őt iroda ahova hívni nem érdekelni. Kérni számla munkaért, de szerelő nem adni, mert neki olyan nem kelleni, őt többi nem érdekelni. Lenni nagyon mérges szerelőre, félteni őt valami komoly sérüléstől amit okozni neki. Beül autó, elmenni még előtte. Másnap menni vissza kölcsönző. Kölcsönző mondani autó ajtó sérült, ki kell fizetni. Mondani csinálni szerelő kit küldeni kölcsönző. Ők nem tudni semmilyen szerlőről. Elmagyaráz dolog, ember kölcsönzőben keresni. Egy óra múlva megjönni kolléga ebéd, mondani tényleg volt kiküldve ember, elfelejt beírni számítógép. Mondani OK. Szerelő kinyomtat számla, lenni rajta plusz pénz mert jönni szerelő. Mondani szerelőnek már fizetni. Nem-nem, fizetni kelleni itten. Mondani szerelő nem azt mondani. Őt nem érdekelni mit mond szerelő fizetni itten, ha nem tetszeni, lehet írni reklamáció. Sajnos reklamációnak értelme nem lenni, mert nem lenni elismervény, hogy fizetni szerelő helyszínen, ráadásul mindjárt megy repülő. Kifizetni és menni repülőtér. Repülő késni 6 óra, mert repülőtér mellett fáradt munkásember támaszt feje ásón és elvágni fontos vezeték…

12 hozzászólás “UK vs. CE”
 1. Kázmér szerint:

  Kurva jó lett! Tényleg röhely időnként ez az ország. 🙂 Jah, amúgy erről a számlás cuccról jut eszembe, hogy mostanába nyomatják ezt a fair-playes ne lopjá, meg köll a számla dolgot. Kérdem én, akkor a képviselők miért nem elszámoltathatóak? Nekik lehet kamu dolgokra felvenni a lóvét? Szóval sztem nem itt lenn kéne baszogatni az embereket ilyen szarságokkal közpénzen, hanem fenn rendet tenni. Sorry, ha vkit nem érdekel amit írtam…

 2. e1 szerint:

  Nem tudom mi a divat Magyarországon, de itt (Szlovákia) is minimum ugyanaz megy, ráadásul a képviselők egyenesen az ország pofájába hazudnák. Csak egy konkrét példa: az egyik képviselő nem járt be a parlamenti gyűlésekre, kollégája írta alá a jelenléti ívben. Törvény szerint ha egy hónapban több mint 2x van távol, akkor csak fele fizetés jár, ami ebben az esetben egy kb. 900 ezer forintnak megfelelő össze felezésnek felel meg koronában (gondolom te is ennek többszörösét keresed havonta – szegény parlamenti képviselők), majd amikor a média rájött, akkor letagadták az egészet, pedig egyértelmű bizonyíték is volt. Lett belőle fegyelmi persze, ami azt jelentette, hogy a fegyelmi bizottság vezetője, aki mellesleg a koalíciós partner vezetője megkérdezte: “Ön írta magát alá a vitatott napokon?”. Jött is a válasz: “Igen.” A bizottság döntése: “Nincs kétségem a képviselőúr szavahihetőségét illetően, ezzel az ügy le is van zárva.” És ezt nem sutyiban, ezt így elő is adták a médiák előtt + azóta a leleplező napilap kérdéses munkatársait nem engedték be sajtótájékoztatóra sem. Az állampolgárok és a választók előtt nyúltak le nem kis összeget az adófizetők pénzéből jogtalanul, merthogy nem járt be a képviselő munkába sem, és erre fel még nekik áll feljebb. Azt, hogy a biztonsági kamerás bizonyítást hogy dumálták ki azt már nem is akarom tudni, pedig ha bent volt, akkor arról felvétel volna. Ezzel szemben el lehet olvasva az előző bejegyzésem (Köszi a bizalmat) nagy kontrasztot alkot, pedig ez csak egy piti eset volt, amit felvázoltam.

 3. Daniel David szerint:

  És igen.
  Tényleg így lenne, ha itt történne egy ilyen eset.
  Szomorú valóság.

 4. g szerint:

  En csak ugy pislogtam mikor olvastam az angol forumokat a RAC ugyekrol. Az MGFhez van egy kulcs meg egy valtozokodos taviranyito (eg. blipper). Ha azt en elvesztem akkor megaszopas, es planik. Tenyleg nem tudom mivan, ugye markaszerviz mint olyan – nincs. Angol barataink meg azt irtak, hogy nekik kijon a RAC auto egy ~90 percen belul – atprogramozza az egesz rendszert, kapsz ket “blippert”….

  Jaj csak ne vesszem el a kulcsot:(((

 5. g szerint:

  Ja es igen, a te verziod nagyjabol stimmel. Kb erre szamitanek en is.

 6. bűvész szerint:

  Sziasztok!
  Skoda Superb, nyugdíjas egyetemi tanár, kiulcsbezár csomagtartóba. Telefon fiúnak akinél a pótkulcs van,bocsi apa párizsban vagyok. Ablak megpróbál betör, nem sikerül. Arra járó emberke, segíthetek? Bezárták a kulcsot? Igen. Semmi baj ,itt lakik egy lakatos a közelben ,szólok neki. Lakatos jön,nézi, próbálja,hát….ezt nem tudom kinyitni,de hívjuk fel a közeli városban a Skodát, hátha tudnak tenni valamit. Mindezt péntek délután négy órakor. Skodások igérik jönnek, közben lakatos bácsi fuvarozza a tanárt mert,hogy ök a barátaikat a közeli tó parton hagyták sétálgatni, és mivel nem tudják elérni őket azok már valószinűleg aggódnak. Barátok megvannak, skodások megérkeznek. Hát……nem tudjuk kinyitni, egy lehetőség van be kell törni a hátsólámpát és annak a helyén benyulni a csomagtartóba. Megtörtént, kulcs kint ,viszont nincs hátsólámpa. Nyugdíjas egyetemi tanár ugye nem indul utnak a 100 km-re lévő otthonába lámpa nélkül. Akkor mi legyen? Irány a skoda, de sajnos nincs raktáron,de semmi baj, itt egy új autó leveszük erről,aztán majd hétfőn rendelünk hozzá. Végre tanár úr hazatérhet szereteihez.
  Ja ,hogy mindez hol történt? Természetesen Magyarországon 2008-ban.
  Miért kell még mindig a nyugatot isteniteni ,miért nem lehet elképzelni,hogy itt is mehetnek rendesen a dolgok? Természetesen tudnék németorzági rettentő negativ kalandot is elmeséln.De minek, lássátok meg néha a jót is ,ne csak az állandó örök peszimizmus.

 7. e1 szerint:

  Ez nem pesszimizmus, csak hosszútávú tapasztalat. 🙂

  U.i.: Jó tudni, hogy képesek újként egy olyan kocsit eladni, amelyből már szemezgettek is. Nagyon “örülnék” ha újdonsült tulajként megtudnám.

 8. bűvész szerint:

  Örülök,hogy ennyit szűrtél le belőle. További jó hosszú távú tapasztalást. És boldog életet.

 9. e1 szerint:

  Ajánlom figyelmedbe a következőt: MGF: Abroncsok

 10. B szerint:

  Meggyőztél

 11. Jegenye szerint:

  Sziasztok!

  Csak annyit szeretnek hozzatenni, hogy harom eve elek Angliaban es itt sincs kolbaszbol a kerites, itt sem tokeletes minden(najo azert jobb mint otthon), de a legnagyobb elony itt elni az hogy itt vegre nyugodt, boldog es stresszmentes eletet lehet elni. A hangulat, az emberek egymashoz valo viszonya sokkal nyugodtabb es kellemesebb mint odahaza. Es sajnalom hogy ezt kell hogy mondjam. Penzt keresni es a kaland miatt jottem ki, es igen haza szeretnek menni par even belul(legalabbis ez volt a terv), de kezdek egyre jobban elbizonytalanodni, hogy tenyleg akarok-e…
  Es nem a penz miatt, oh nem… Aki elt mar itt kint az tudja mirol beszelek.

 12. e1 szerint:

  Én még nem voltam Angliában, de néha legszívesebben azonnal repülőre ülnék, és elhúznám a csíkot ebből a Banán Köztársaságból, leszállás után pedig azonnal az első kukába dobnám az útlevelem. Aki gondolja, tartson vele,, az utolsó pedig olytsa le a villanyt. 😉

 13.  
Itt és most! A vélemény szent, a hozzászólás szabad!