Időpont: 2009.03.30. 09:02 (CEST)
Helyszín: Pozsony, Uzbecká és Kazanská utcák kereszteződése
Gépjármű: Renault Mégane Coupé
Gépjármú színe: piros

Uzbecká - Kazanská (norc.sk)

Uzbecká - Kazanská (norc.sk)

Eseménye leírása: Kb. 80-100 méterre vagyunk a kereszteződéstől, déli irányból közelítjük meg. Balra térő lámpán zöld fény világít, egyenesen piros. Mivel ismerem a helyi viszonyokat, tudtam, hogy nem érjük el a zöldet, érdemesebb besorolni egyenesen. Az előttünk kb. 50 méterre haladó piros színű személygépkocsi sofőrje a balra térő sávban elég lassan halad, mire a kereszteződéshez ér, narancssárga van, megáll. Mi beállunk mellé, az egyenesen haladó sávba, várjuk a zöldünket. Fél perc múlva a fent említett piros színű személygépkocsi vezetője meggondolja magát és be akar sorolni az egyenesen haladó sávba. Megoldása a következő: elindul előre bal irányban és majdnem behajt a kereszteződésbe. Addig tili-tolizik, amíg megáll a gyalogosátkelőn, de úgy, hogy a szembe sávban az út bal szélén áll, az helyett, hogy hátratolatott volna és beállt volna mögénk. Természetesen ekkor jobbról zöldet kaptak a balra kanyarodó autók, pont oda, ahol a fent említett gépjármű sofőrje próbált úgy ahogy lehúzódzkodni az út szélére. Természetesen ők meglátva, hogy egy autó az ő sávjukban menetiránnyal szemben áll az átjárón megálltak a kereszteződésben, mert az ilyen sofőr kiszámíthatatlan. Ekkor mi zöldet kaptunk, de mivel volt elég hely átmentünk. Sajnos a eset befejezését nem láttam.
Paraméterek: Átsoroláskor egy másik sávba hátratolatás helyett majdnem behajt a kereszteződésbe. Ráadásul lett volna másik megoldás is. Elég lett volna, ha a mi zöldünkre elindul előre, merthogy elsőnek állt a lámpán és a kereszteződés után az út két sávban folytatódik.
Konklúzió: A gépjárművezető természetesen nő volt!

Nem mondom, hogy minden nő rosszul vezet, és azt sem, hogy minden férfi jól, de állítom, hogy ilyet bénázni csak egy nő képes, az szent. Amúgy azt, hogy nő ül a volán mögött én már akkor sejtettem, amikor a kereszteződéshez közeledett kb. 30-cal. Normális ember ad egy gázfröccsöt és átmegy még zöldre és nem megáll sárgán.
De tudjátok mi a legroszabb? Egy ilyen hülye picsának  jogosítványt adnak, ami felhatalmazza őt, hogy akár egy 3,5 tonnás autót vezessen (pl. egy Hummert). És most kézpeléjtek el, hogy valaki éppen lett volna a gyalogosátkelőn…

2 hozzászólás “Ma már mindenki kap jogosítványt…”
  1. xt198 szerint:

    hát sokszor van ilyen sajnos 🙁

  2. meszo szerint:

    tudod miert kapnak a szőkenők jogsit?
    mert a zsaruk adják

  3.  
Itt és most! A vélemény szent, a hozzászólás szabad!